Omsorgaren

Om sorgen i omsorgen

Våld

Jag har blivit ombedd att skriva en krönika om våld i tidningen Direkt Aktion.
Nu kanske ni tänker att jag kommer skriva om barnmisshandel, tjallare eller värdetransportrån. Men ni har fel.
Det kommer inte ens bli en artikel om polisvåld eller USA:s senaste krig och annat som socialister brukar kläcka ut sig när våld tas upp.

Nä, redaktion har förklarat sitt temanummer mycket noggrant. De vill problematisera våldsbegreppet och inte kasta ut sig liberala eller vänsteristiska floskler. Mycket intressant verkar det och jag är glad över att få vara med. Var så säkra på att jag kommer skriva utifrån en barnskötares perspektiv, som alltid.

Vidare så har jag och en kompis skrattat åt att några joppar till forskare ”bevisat” att tjejer gillar rosa och killar blått. Jaha? Det visste vi ju redan, men artikeln får det att låta som att det finns genetiska orsaker, utan att säga det. För är det verkligen så konstigt att tjejer gillar rosa och killar blått? Som barnskötare så kan jag lätt säga att; nej, såklart inte. De tvingas ju ner i kläder och får leksaker tryckta i händerna med just dom färgerna redan när de är 1 år (om inte tidigare). Jag har själv gjort en lika seriös undersökning. Visserligen så frågade forskarna hela 171(!) personer medan jag bara utgick från ungarna på gården en morgon, men ni fattar grejen.

Hur som helst så är jag sugen på att problematisera våldsbegreppet i enrum med de här forskarna och idioterna på tidningarna som slänger upp det som värsta scoopet.

I väntan på min krönika så får ni lite våldspop.


Dom här bloggarna har tvingat mig att länka till dom under vapenhot: Petter, som gräver vidare bland det sverigedemokratfientliga våldets begravda hundar precis som Svensson, Planekonomen om hur stolt han är för alla som slagits före honom, Jordränta gör en lista över favoritsamhällena och Slutstadium har klippt hippehåret kortare medan Mia har skadat sig. Konsumbloggen fortsätter att leverera klockrena citat från butiken och får mig att vilja komma ihåg alla bra saker som ungarna sagt.

1 kommentar»

  14 år i fängelse för 4 barns liv « Slutstadium wrote @

[…] läsvärt; Omsorgaren om våld, Planekonomen strör nostalgi omkring […]


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: