Omsorgaren

Om sorgen i omsorgen

Klasshat i SvD?

En journalist på den liberala tidningen Svenska Dagbladet heter Anna Larsson och hon är förbannad. Hon tycker det är skit att överklassgrabbar som Alex Schulman och den ”stureplanskultur” som han representerar får hålla på som de vill. Hennes kritik utgår från att snubben lottat ut en avsugning till den som gissar vilken pool han badat i av tre möjliga. Avsugningen skulle frugan stå för. Bratsen på Stureplan är visserligen sämre på jämlikhet än vilken förortsgrabb i tonåren som helst men det är lite synd att själva grundanledningen till att vi hatar människor som Schulman inte näms. Visserligen är deras kvinnoförakt en stor anledningen men i första hand beror hatet på deras klasstillhörighet. Detta eftersom de, trots våldtäkter och misshandel, kan slira runt på röda mattan och posera för kameror som om inget hade hänt.

I vilket fall så blev stackars Alex jättearg på Anna! Ungefär på samma nivå som en 6-åring skulle svarat om ungen gått på chalmers säger han: ”Anna Larsson har ingen koll. Hade hon det skulle hon veta att jag vänder mig emot kvinnoförminskningen på Stureplan och att jag förlöjligar machomentaliteten varje dag i min blogg” till Svenskan.
På sin blogg så skriver han ett liknande svar fast med sämre kvalitet (folk läser ju hans blogg ändå så varför bry sig?).

Jag bara sitter och gottar mig åt att journalister på en högertidningen pucklar på överklassbloggare. En helt underbar start på min fredag!

Förresten så har jag en tävling åt er. Den som kan gissa i vilket område förskolegården jag åker sparkcykel på ligger vinner en avsugning, av Alex Schulman…

Planekonomen och Petter skriver om facket, Akuhujan om vänstern och utbildning, Slutstadium ställer krav och Syrran postar en video precis som jag. Vill ni veta mer om Argentinas filmutbud får ni läsa Vida Latinas inlägg.

Från arkivet: Arbetsläder till förskolan!

9 kommentarer»

  planekonomen wrote @

Även om jag visste så skulle jag inte vilja bli avsugen av en brat. Det är sjukt att våldta hur som helst, jag skulle mycket hellre typ slå Alex.

  Nytt hopp för lesbisk kvinna « Slutstadium wrote @

[…] också; Omsorgaren med “Klasshat i SVD?” DN nojar över etanolen och att priset kan komma att stiga rejält. Det är mycket enkelt att […]

  omsorgaren wrote @

Du kan få specialpris. Gissa område nu!

  Mia wrote @

Bra inlägg, bra.

(Och om man läser Schulmans frugas blogg förstår man att om han skulle försöka sätta sig på henne så skulle han inte kunna sitta på ett år.)

  Mia wrote @

Förresten, hans fru hade lottat ut en avsugning helt själv några dagar innan. Hans inlägg var bara en comeback.

http://fuckyourightback.webblogg.se/1182418167_vinn_avsugning_av_mig.html

  omsorgaren wrote @

Mia: Ja, det var ju det som journalisten missade, eller helt enkelt struntade eftersom tjejer också bidrar till omjämlikhet (speciellt överklassbrudar eftersom de lätt kan köpa sig fria från ”kvinnosysslor” och därför inte är intresserade av kvinnokamp).

Men hennes blogg är rolig. Ska fixa en egen gå-ut-och-festa-och-skriva-dumma-inlägg-blogg alá Stureplan.se

Om allt går bra så kommer den att heta ”The fucked strikes back” och dyka upp på tjarhovsplan.se

  Hanna wrote @

jag gissar på alvik

  omsorgaren wrote @

Nu blir jag besviken! Alex Schulman hade jättemånga som gissade och hittils är det bara Hanna som gjort det. Hon gissade dessutom fel. Det är inte Alvik, men däremot ligger förskolan i Västerort.

  Jobbtips « Vardagspussel wrote @

[…] mer: Slutstadium skriver om Schulman (som jag skrev om igår) och Trotten om […]


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: